Glykaki by Koutsoukos
Γλυκό…καλοκαιράκι!
Γεια σας
Glamorous,
Το air
condition δουλεύει στο φουλ. Οι παγοκύστες δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν. Τα
ράφια του ψυγείου φιλοξενούν αναψυκτικά και παγωτά – σύνεργα του ελληνικού
καλοκαιριού, ξόρκια για τον καύσωνα, κόλπα για να επιβιώσουμε άλλη μία χρονιά
από το αμείλικτο θέρος, το τόσο αγαπημένο!
Το καλοκαίρι
θέλει καλοπέραση!Το καλοκαίρι είναι μια εποχή γεμάτη χαρά, χαλάρωση και
ατελείωτες απολαύσεις. Και μια από τις απολαύσεις που συχνά συνδέονται με αυτήν
την εποχή είναι η επιθυμία για ένα δροσιστικό γλυκό ψυγείου.. Να το
καλοπιάσουμε, σαν δύστροπο παιδί. Να του
τάξουμε γλυκό, για να μας αφήσει στην ησυχία μας. Τι γλυκό όμως; Τι είναι
κατάλληλο για αυτή την εποχή; Τι θα μας ικανοποιήσει χωρίς να μας βαρύνει;
Το καλοκαίρι
φέρνει μαζί του μια αλλαγή όχι μόνο στη διάθεση αλλά και στις γευστικές μας
προτιμήσεις. Ακόμα και η ζαχαροπλαστική ακολουθεί τους ρυθμούς της εποχής,
αποκτώντας μια πιο ανάλαφρη και δροσερή μορφή.
Τι εννοούμε
λοιπόν γλυκό ψυγείου;
Από κρέμες
μέχρι τούρτες και από τσίζκεϊκ μέχρι κορμούς. Δεν λείπουν φυσικά και οι
συνήθεις ύποπτοι αυτής της εποχής: ζελέ και μπισκοτογλυκά ψυγείου. Αλλά και οι
chocoholics δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού υπάρχουν ωραίες σοκολατένιες
νοστιμιές ψυγείου. Ναι, η σοκολάτα μπορεί να ταιριάξει στο καλοκαιράκι.
Λαχταριστά,
οικονομικά, ακριβώς όπως μας αρέσουν. Τα γλυκά ψυγείου όχι μόνο δροσίζουν το
καλοκαίρι μας, αλλά και μας θυμίζουν τα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας.
Να μπορούμε
να ανοίξουμε το ψυγείο και να βρούμε μέσα δροσερά γλυκά -με τη φροντίδα του Glykaki
by Koutsoukos για να φτιάξουμε την
μέρα μας.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ
H
καταγωγή από την Πόλη δεν σε κάνει
απαραίτητα ζαχαροπλάστη. Ωστόσο για αυτούς, οι μυρωδιές και οι αναμνήσεις ήταν
καθοριστικές, ενώ η αγάπη και η γνώση για το γλυκό, ήταν προαπαιτούμενα. Με τα εφόδια αυτά, η οικογένειά τους
δημιούργησε το Glykaki.
Στα ίδια
βήματα πάτησε και η δεύτερη γενιά, με συνέπεια, υπευθυνότητα και γνώμονα την
υψηλή ποιότητα.
Έχοντας
πάντα σεβασμό στον καταναλωτή, καινοτομούνε εμπλουτίζοντας τον κατάλογό τους
διαρκώς με κλασικές αλλά και νέες γεύσεις. Η εμπειρία τους σε συνδυασμό με τα
αγνότερα των υλικών, εγγυώνται την απόλαυσή μας κάνοντας το Glykaki μας
ξεχωριστό.
Η
εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι καταναλωτές, για τόσα χρόνια τώρα, σε
συνδυασμό με το πάθος τους να προσφέρουνε μοναδικές γευστικές εμπειρίες, τους
κάνουν καλύτερους.
Ραντεβού με την γεύση…. Ραντεβού με Glykaki by Koutsoukos!
Πάστα
Σεράνο:
Ανάμεσα στα
αγαπημένα ρετρό γλυκά ανήκει σίγουρα η πάστα σεράνο. Το γλυκό που κάποτε είχε περίοπτη
θέση στα γιορτινά καλέσματα δημιουργήθηκε προς τιμήν της Χιλιανής τραγουδίστριας
Ροζίτα Σεράνο όταν εκείνη τραγουδούσε στην Αθήνα.
Αφράτες στρώσεις
από πλούσιο παντεσπάνι και ανάμεσά τους κακάο ελαφρός σιροπιασμένο και κλασικό
ντεκόρ.
Βάρος 150γρ.Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Πάστα
αμυγδάλου:
Αν η
σοκολατίνα είναι, κατά κοινή ομολογία, η βασίλισσα των παστοειδών, η πάστα
αμυγδάλου είναι σίγουρα η πριγκιπισσά τους. Λευκή, κομψή και ανάλαφρη, γεμάτη
με υπέροχα αρώματα και λαχταριστή γεύση αμυγδάλου σαγηνεύει ακόμα και τους
δυσκολότερους ουρανίσκους. Με δύο λόγια, ακόμη και οι φανατικοί γλυκατζήδες που
καταφέρνουν να αντισταθούν στις σειρήνες της ξεμυαλίστρας σοκολάτας ή εκείνοι
που δηλώνουν, ότι δεν τρελαίνονται για γλυκά δύσκολα αντιστέκονται σε μια
καλοφτιαγμένη Πάστα αμυγδάλου.
Αποτελείται από: Αφράτη λευκή κρέμα
με καβουρδισμένα και θρυμματισμένα αμύγδαλα, λευκό παντεσπάνι ελαφρά
σιροπιασμένο και τέλος πασπαλισμένο με
αμύγδαλο.
Βάρος 150γρ.
Αποκλειστική διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Πάστα
ποντίκι:
Ναι, για
νέους κάτω των 30 ετών το ποντικάκι μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Μπορεί να το
έχουν παρατηρήσει στην άκρη της βιτρίνας κάποιων ζαχαροπλαστείων χαμογελώντας
με το σχήμα και το όνομά του, θεωρώντας το άλλη μία σοκολατίνα με δύο
σοκολατένια αυτάκια να θυμίζουν ποντίκι καρτούν, σαν τον Μίκυ Μάους. Για τους
μεγαλύτερους όμως το ποντικάκι έχει συνδεθεί άρρηκτα με την παιδική μας ηλικία,
τόσο για τη γεύση του, όσο και για τη συχνότητα που ερχόταν σαν δώρο στα μεγάλα
τραπέζια που γίνονταν στα 80s και 90s σε ημέρες γιορτών, σε μαζώξεις που θα
είχαν συνήθως πολλά παιδιά. Και το ποντικάκι ήταν ένα σίγουρο γλυκό για
επιτυχία και χαρούμενα παιδικά χαμόγελα γεμάτα σοκολάτα.
Αποτελείται
από: Αφράτη κρέμα σοκολάτας, παντεσπάνι κακάο ελαφρά σιροπιασμένο και glacage
bitter σοκολάτας.
Βάρος 150γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Κορμός:
Για τον
καφέ, για τις λιγούρες, για πρίγκιπες και κοινούς θνητούς, είναι το γλυκό που
ενώνει σε μια μεγάλη απόλαυση δύο μεγάλα γευστικά φετίχ: τα μπισκότα και τη σοκολάτα.
Για την ιστορία να σας
αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο γλυκό κατάγεται από την Ιταλία και είναι γνωστό
ως chocolate salami. Και αυτό λόγω του σχήματός του και επειδή η όψη του
παραπέμπει σε αυτό το αλλαντικό. Στην Ελλάδα, το αποκαλούμε «κορμό» ή «μωσαϊκό»
– και αυτό λόγω της όψης του που μόλις κοπεί μοιάζει με μωσαϊκό από μπισκότα.
Απολαυστικοί
σοκολατένιοι κύβοι κορμού – μωσαϊκού με πραγματικά μπισκότα πτι – μπέρ.
Βάρος: 190γρ.Αποκλειστική διατήρηση σε
συντήρηση από +2 -+4οC, για 20 μέρες.
Μιλφέιγ:
To μιλφέιγ
είναι ένα γλυκό γαλλικής προέλευσης και ένα από τα αγαπημένα γλυκά σε όλον τον
πλανήτη και προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει «χίλια
φύλλα».
Η ονομασία
«χίλια φύλλα» αναφέρεται στον αρχικό τρόπο παρασκευής της σφολιάτας, με
πολλαπλά διπλώματα προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος αριθμός στρώσεων.
Χίλια φύλλα
θρυμματίζονται σε μια μπουκιά!
Αποτελείται
από: Τραγανό φύλλο γλυκιάς σφολιάτας, βελούδινη κρέμα, και σαντιγί αρωματισμένη
με κανέλα
Βάρος 220γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Σοκολατόπιτα:
Η πιο παλιά
γραπτή αναφορά στη «σοκολατόπιτα» (ως σοκολατόπιτα, chocolate pie) στις ΗΠΑ
γίνεται το 1880, στο βιβλίο της Maria Parloa (Miss Parloa’s New Cook Book,
1880, 1882) που έδινε συνταγές χρησιμοποιώντας τη σοκολάτα Bakers.
Αποτελείται
από: Πλούσια σάλτσα σοκολάτας με υπεροχή ζουμερή σοκολατόπιτα.
Βάρος 200γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Προφιτερόλ:
Το
προφιτερόλ μπορεί να θεωρείται κομμάτι της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, όμως,
αντλεί τις ρίζες του από την εποχή της Αναγέννησης και συγκεκριμένα από την
Ιταλία.
Η ζύμη του
προφιτερόλ είναι εφεύρεση του Ιταλού ζαχαροπλάστη Panterelli. Ο ζαχαροπλάστης ανήκε στη συνοδεία
της Αικατερίνης των Μεδίκων.Ο Panterelli δημιούργησε τη «ζύμη εν θερμώ» (pâté a Panterelli)
η οποία χρησιμοποιήθηκε σε πολλές συνταγές.
Ένας απολαυστικός
πειρασμός που αποτελείται από: Βελούδινη κρέμα βανίλιας, αφράτο σού γεμιστό με
κρέμα και λαχταριστή ganache bitter σοκολάτας.
Βάρος 200γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Εκμέκ
κανταΐφι:
Αγαπημένο
σιροπιαστό γλυκό, δημοφιλέστατο, στολίδι των εορταστικών τραπεζιών. Οι ρίζες
του χάνονται στα βάθη της Μικράς Ασίας. Επικρατέστερη θεωρείται η εκδοχή ότι το
συγκεκριμένο γλυκό δημιουργήθηκε στο Αφιόν Καραχισάρ. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό
από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την καταστροφή της
Σμύρνης το 1922. Η αυθεντική συνταγή περιλαμβάνει μια στρώση του ψωμιού αυτού,
σερβιρισμένου με καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα. Στην Ελλάδα καθιερώθηκε και
αγαπήθηκε μια εξευρωπαϊσμένη παραλλαγή του γλυκού αυτού, η οποία περιλαμβάνει
ως βάση κανταΐφι σιροπιασμένο, από πάνω βελούδινη κρέμα σαντιγί και
καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης.
Αποτελείται
από: Κανταΐφι σιροπιαστό αρωματισμένο με κανέλλα και βανίλια, ξηρούς καρπούς
καβουρδισμένους και κρέμα εκμέκ πλούσια σε γεύση και υφή.
Βάρος 200γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Μπισκοτίνο
– Cookies:
Το
Μπισκοτίνο, όπως και πολλά άλλα ελληνικά γλυκά, έχει τις ρίζες του στην
απλότητα και την εκμετάλλευση των διαθέσιμων υλικών. Η χρήση μπισκότων, κρέμας
και σοκολάτας, που είναι κοινά συστατικά, υποδεικνύει μια προσαρμογή σε τοπικές
συνταγές. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ιστορία για την προέλευσή του, αλλά
πιστεύεται ότι είναι ένα δημιούργημα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής που
εξελίχθηκε με
Μια μοντέρνα
γεύση που αποτελείται από: Πλούσια κρέμα με γεύση μπισκότο, μπισκότο κακάο και
λαχταριστή ganache σοκολάτας.
Βάρος
200γρΑποκλειστική διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Cheese
cake με κεράσι:
Ποιος μπορεί
να πει όχι σε ένα κομμάτι λαχταριστού cheesecake; Και όμως το (κέικ τυριού), το γνωστό
αμερικάνικο γλυκό, είναι ελληνικής προέλευσης! Όχι, δεν βρήκαμε απλώς έναν
ακόμα λόγο να επαινέσουμε τους προγόνους μας, γιατί υπάρχουν στοιχεία που το
αποδεικνύουν.
Το
cheesecake ήταν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με
τους ιστορικούς, δινόταν στους αθλητές κατά τη διάρκεια των πρώτων Ολυμπιακών
Αγώνων, το 776 π.Χ. Παρόλα αυτά, ανθρωπολόγοι
βρήκαν καλούπια τυριών, που θυμίζουν cheesecake και χρονολογούνται πολύ
νωρίτερα, στο 2000 π.Χ.
Μια δροσερή
απόλαυση που αποτελείται από: Τρίμμα βουτυράτου μπισκότου, ελαφριά κρέμα
ζαχ/κης τυριού και σάλτσα μαυροκέρασου με καρπό.
Βάρος 200γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
T.Bueno:
Λαχταριστή
και δημοφιλής αρωματική σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους. Μια μείξη από τραγανή
βάση βάφλας, κρέμα με γεύση Bueno και σάλτσα σοκολάτας γάλακτος.
Η βελούδινη
υφή της και η έντονη γεύση της, την καθιστούν αγαπημένη επιλογή για κάθε
περίσταση.
Βάρος 170γρ
Αποκλειστική διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Cheese
Cake Vegan:
Αυτό το
διαφορετικό cheesecake θα σας ξετρελάνει. Το vegan cheesecake είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού
cheesecake που δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, όπως τυρί, αυγά και βούτυρο.
Αντίθετα, χρησιμοποιεί φυτικά συστατικά για να μιμηθεί την υφή και τη γεύση του
τυριού και των άλλων συστατικών. Η ιστορία του vegan cheesecake συνδέεται με
την εξέλιξη της vegan διατροφής και την αυξανόμενη δημοτικότητα των
εναλλακτικών προϊόντων.
Το φυτικό
στα καλύτερά του !
Αποτελείτε
από Μους Vegan κρέμας, τραγανό crumble με γεμάτη γεύση και δροσερή σάλτσα
φράουλας.
Βάρος 150γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Προφιτερόλ
Sugar Free (Χωρίς Ζάχαρη):
Το προφιτερόλ, το αγαπημένο μας γαλλικό γλυκό έχει πλέον την…
Sugar Free version του. Ίδια
απόλαυση χωρίς προσθήκη ζάχαρης! Είναι πιο υγιεινά χωρίς
ίχνος ζάχαρης και φυσικά με πολύ λιγότερες θερμίδες.
Dare to
taste it. Τα <<χωρίς>> που δεν ζηλεύουν τίποτα από τα
<<με>>. Αποτελείτε από πλούσια σάλτσα σοκολάτας, γεμιστό σου με
βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και αφρατεμένη λευκή κρέμα και όλα αυτά χωρίς
ζάχαρη, με γλυκαντικές ύλες.
Βάρος 150γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 – +4οC
Sweet
τύπου Dubai:
Eίναι ένα γλυκό σνακ που την τελευταία περίοδο έχει κατακτήσει τις καρδιές
των απανταχού chocolate lovers και όχι αδίκως! Πρόκειται για μια “έκρηξη” γκανάζ
σοκολάτας που παντρεύεται αρμονικά με tραγανή βάση κανταϊφι με πραλίνα
φιστίκι και πλούσια κρέμα φιστικιού.
Βάρος 200γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 –+4οC
Choco
τύπου Dubai:
Εμπνευσμένη
από ένα αγαπημένο παιδικό επιδόρπιο, η μπάρα σοκολάτας Ντουμπάι έχει κατακτήσει
το παγκόσμιο κοινό.
Η νέα μόδα
Choco τύπου Dubai αποτελείται απο τραγανό κανταϊφι και
πλούσια πραλίνα φιστίκι που βρίσκεται ενδιάμεσα σε δύο choco-πλακες.
Βάρος 150γρ Αποκλειστική
διατήρηση σε συντήρηση από +2 –+4οC
Συσκευασία:
Όλα τα γλυκά
είναι σε ατομική αεροστεγή κλεισμένη συσκευασία με ταινία ασφαλείας, κουταλάκι
και ετικέτα συστατικών και λοιπών στοιχείων.
Για το τέλος
θα ήθελα να πω, πως η βόλτα με Glykaki στο χέρι μετά τη θάλασσα είναι
must στις διακοπές! Περπατώντας, λοιπόν, στα σοκάκια των νησιών και ενώ
απολαμβάνετε τη χαλαρή σας περατζάδα, απολαύστε αρωματικά κύματα σοκολάτας,
φρέσκιας βανίλιας και τραγανών μπισκότων που θα αιχμαλωτίσουν τις αισθήσεις σας
και θα σας οδηγήσουν σ’ένα νέο και μοναδικό γαστρονομικό stop . Το Glykaki είναι ο νέος
προορισμός για κάθε λάτρη του του γλυκού. Αποτελείται από take away,
specialized γλυκά που συνδυάζουν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής με την υψηλή
ποιότητα υλικών και μάς δίνουν γευστικούς προορισμούς. Όλα είναι χειροποίητα,
από τα τραγανά μπισκότα μέχρι τις απαλές κρέμες, τις σοκολάτες που λιώνουν στο
στόμα.
Ευχαριστώ
πολύ την εταιρία Glykaki by Koutsoukos για την χορηγία των προϊόντων!
Τα προϊόντα τα βρίσκεται εδώ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου