Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Free Cup review

 

Free Cup


Η αθέατη πλευρά της περιόδου!


Γειά σας Glamorous,

Κυκλοθυμία, άγχος, εκνευρισμός, κόπωση, κράμπες, πονοκέφαλος και πολλές σωματικές ενοχλήσεις ,είναι μερικά από τα συμπτώματα στην έναρξη της περιόδου.. Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την περίοδό της κάθε μήνα και παρόλο που ορισμένες δεν την καταλαβαίνουν, άλλες έχουν έντονους πόνους, με αποτέλεσμα να περνούν το μεγαλύτερο διάστημα στο κρεβάτι.

Όσο κι αν δεν θα θέλατε να έχετε αυτόν τον βραχνά κάθε λίγο και λιγάκι, θα πρέπει να αποδεχθείτε πως αυτή είναι η θηλυκή σας φύση. Θα πρέπει να θυμηθείτε πως κάθε κοριτσάκι νιώθει γυναίκα, όταν ζει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά -το έκανες κι εσύ, αλλά και να αναλογιστείτε πως λόγω του «μηχανισμού» αυτού τους σώματος και του οργανισμού σας, θα γίνετε –ή έχεις ήδη γίνει- μάνα, το πιο ευτυχές γεγονός στη ζωή. Εν ολίγοις, αφήστε τις γκρίνιες, γιατί είναι αυτό που σας κάνει μοναδική, σας κάνει πραγματική γυναίκα, μητέρα, και έναν ευτυχισμένο άνθρωπο. Είναι απλά ένα από τα θαύματα της ζωής! Επομένως, αν η περίοδός σας εξακολουθεί να έρχεται κάθε μήνα με ομαλή συχνότητα, θα πρέπει απλά να είσαστε υπερήφανη και ευτυχισμένη για τον εαυτό σας, αφού αποτελεί δείγμα ενός υγιούς τρόπου ζωής. Η εμμηνόρροια είναι μια από τις πιο αξιόπιστες φίλες που θα έχετε σαν γυναίκα.

Ως έμμηνη ρύση, όπως είναι και το επίσημο όνομα της περιόδου, ορίζουμε την εκροή αίματος, εκκρίσεων και κατεστραμμένου βλεννογόνου του ενδομητρίου από τον κόλπο, η οποία επαναλαμβάνεται κυκλικά περίπου μία φορά το μήνα. Μπορεί η περίοδος να είναι δύσκολη υπόθεση, είναι όμως εξαιρετικά σημαντική! Να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι οι πόνοι, οι ενοχλήσεις και η κακή διάθεση θα περάσουν γρήγορα.

Αντιμετωπίστε το δικό σας πρόβλημα περιόδου και σπάστε τα ταμπού με την εξειδικευμένη λύση που σας προτείνει το Free Cup που πιστεύει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να βρουν τον δικό τους ορισμό θηλυκότητας μακριά από στερεότυπα ή κλισέ, συμβάλλοντας στο να θεωρηθεί η περίοδος κάτι φυσιολογικό και να ενσωματωθεί στον πολιτισμό μας.


Το προϊόν που δοκίμασα είναι:


Free Cup


Το κύπελλο περιόδου: μια διαφορετική εναλλακτική !

Όσο άνετες και απελευθερωμένες και αν νιώθουν οι γυναίκες, η αλήθεια είναι πως ορισμένα θέματα αποφεύγουν να τα συζητήσουν με την μητέρα ή τις φίλες τους, ακόμα και τον γυναικολόγο τους. Οι σεξουαλικής φύσεως συζητήσεις είναι πιο απενοχοποιημένες, ίσως επειδή το σεξ είναι πλέον παντού και κανείς δεν μπορεί να του κρυφτεί, αλλά τα ζητήματα που άπτονται του γυναικείου κύκλου εξακολουθούν να αποτελούν ταμπού. Οι άνδρες δεν θέλουν να γνωρίζουν και εμείς ή τα αποσιωπούμε ή τα αναφέρουμε μόνο ακροθιγώς, κι αυτό όταν επηρεάζει την σεξουαλική και την συντροφική μας ζωή.

Θα περίμενε κανείς τις πιο "αηδιαστικές" λεπτομέρειες να τις συζητάμε τουλάχιστον μεταξύ μας. Πράγματι όσες νιώθουν πολύ άνετα θα μιλήσουν με μια κολλητή για την ροή, την συχνότητα και τους πόνους της εμμήνου ρύσεως, αλλά ως εκεί.

Η εμφάνιση της περιόδου, παρόλο που αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία, δεν είναι κάτι εύκολο για κάθε γυναίκα, καθώς επηρεάζεται από την αλλαγή αυτή τόσο σε σωματικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό.

Είναι από τα πράγματα εκείνα στη ζωή που σας κάνουν να επικεντρώνεστε μονάχα στα αρνητικά τους. Και όχι άδικα. Κάθε φορά που περιμένετε αυτόν τον ανεπιθύμητο «επισκέπτη», ο οποίος κάθε μήνα δεν σας ξεχνά, αναλογίζεστε αυτόματα τα προβλήματα που θα φέρει μαζί του και ομολογουμένως δεν είναι λίγα. Πόσες φορές υποφέρετε από πόνους, αναγκάζεστε να πάτε στην δουλειά σας και σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις σας άκεφη, ακυρώνετε εξόδους και διακοπές, καταστρέφετε το αγαπημένο σας παντελόνι;

Όλα αυτά είναι αρκετά για να κατηγορείτε την τύχη σας, ωστόσο ήρθε η ώρα να δείτε και τα καλά αυτού του... βάσανου, που λέγεται εμμηνόρροια ή απλά έμμηνος κύκλος, και τελικά δεν είναι και λίγα. Σου αποδεικνύει πως... είσαι γυναίκα!

Η εμμηνόρροια είναι μια από τις πιο αξιόπιστες φίλες που θα έχετε σαν γυναίκα. Γι' αυτό καλό είναι να γνωρίζετε το νέο, καινοτόμο πρωτοποριακό και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του έμμηνου κύκλου. Το εμμηνορροϊκό κύπελλο Free Cup θα σας βοηθήσει να ζήσετε πιο άνετα και υγιεινά τις ημέρες της περιόδου ... και μόνο το ημερολόγιο θα σας θυμίζει την περίοδο!


Tι είναι το Free Cup ?

To Free Cup είναι ένα επαναχρησιμοποιούμενο κύπελλο εμμηνορρυσίας και αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο για τη διαχείριση του εμμηνορροϊκού κύκλου. Αντικαθιστά τις σερβιέτες και τα ταμπόν και είναι οικολογικό.

Το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελάκι Free Cup, είναι επαναχρησιμοποιήσιμο, είναι απολύτως ανεκτό, κατασκευάζεται από πιστοποιημένη, υποαλλεργική, 100% ιατρική σιλικόνη, και είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε γυναίκα, ακόμη και με ευαίσθητο δέρμα. Η λειτουργία του είναι να συλλέγει αντί να απορροφά τη ροή της περιόδου. Είναι φιλικό προς το γυναικείο κόλπο, δεν προκαλεί αλλεργίες και κολπική ξηρότητα. Μειώνει τις οσμές και τα υπολείμματα. Απόλυτα διακριτικό προσφέρει αίσθηση καθαρότητας, άνεση και οικονομία.

Έχει μορφή που ακολουθεί το σχήμα των τοιχωμάτων του κόλπου και μοιάζει με καμπάνα.

Είναι επαναχρησιμοποιούμενο και έχει διάρκεια ζωής πολλών χρόνων.

Το εμμηνορροϊκό κύπελλο έχει ΜΟΝΟ πλεονεκτήματα στη χρήση του.

  •      Άνετο – κατάλληλο για έναν ενεργό τρόπο ζωής: κολύμπι, χορός, εργασία, ύπνος, σέρφινγκ ή τρέξτε ένα μαραθώνιο χωρίς να χρειάζεται να φτάσετε στην τουαλέτα κάθε δύο ώρες.
  •       Υγειονομικό και ασφαλέστερο – Δεν υπάρχουν άλλα χημικά. Κρατήστε τη φυσιολογική σας χλωρίδα PH κανονική ενώ συμβάλλετε στην πρόληψη των συνθηκών που σχετίζονται με τη χρήση ταμπόν, όπως ξηρότητα, ερεθισμός, αλλεργίες ή τσίχλα.
  •       Φιλικό προς το περιβάλλον – για χάρη της περιόδου με μηδενικά απόβλητα, κρατήστε τη Γη καθαρή μήνα με μήνα.
  •       Οικονομικό – επαναχρησιμοποιείται για πολλά χρόνια, μια πραγματικά οικονομική εναλλακτική λύση Money-Smart.
  •       Δεν μυρίζει – δεν υπάρχουν πλέον "περίεργες-μυρωδιές"! Η ελάχιστη έκθεση στον αέρα εμποδίζει τις δυσάρεστες οσμές.
  •       Βολικό για εσένα – δεν χρειάζεται να τρέχεις στο φαρμακείο στη μέση της νύχτας, το κύπελλο είναι προσβάσιμο, εκεί όταν το χρειάζεσαι.

 

Σε γενικές γραμμές το κύπελλο περιόδου είναι μία πρακτική εναλλακτική για τη διαχείριση της εμμήνου ρύσεως. Είναι ασφαλές και γενικά καλώς αποδεκτό καθώς αποτελεί μία οικονομική λύση διότι δεν κοστίζει πολλά λεφτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια. Τέλος, αντικαθιστώντας τα προϊόντα μίας χρήσης συμβάλλει στην μείωση παραγωγής απορριμμάτων, επιβαρύνοντας λιγότερο το περιβάλλον.

Το κύπελλο Free Cup διατίθεται σε δύο μεγέθη το small και το medium. Για την επιλογή του μεγέθους υπάρχουν δυο βασικοί κανόνες, χωρίς να είναι απόλυτοι γιατί η ανατομία κάθε γυναίκας είναι μοναδική, η ηλικία και οι γεννήσεις.

Έτσι το small «S» προτείνεται για γυναίκες κάτω των 30 ετών ή γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που γέννησαν με καισαρική τομή, επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν αρχικό δοκιμαστικό μέγεθος ή ακόμα για τις μέρες της οποίες δεν περιμένουμε μεγάλη ροή.

Το medium «M» προτείνεται για μεγάλη ροή ή για γυναίκες άνω των 30 ετών ή για γυναίκες που γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό ανεξαρτήτου ηλικίας.

Απολαύστε μια ζωντανή ζωή με άνεση χωρίς την ανησυχία που προέρχεται από ταμπόν ή σερβιέτες υγείας!

Συμπεριλαμβάνει κόκκινη διακριτική, πρακτική θήκη, κατάλληλη και για την τσάντα μας.


Πριν την χρήση:

Πρέπει πάντα να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι πριν την εισαγωγή ή την αφαίρεση του κυπέλλου. Πριν την πρώτη χρήση θα πρέπει να αποστειρώσετε το κύπελλο FREE CUP. Αυτό επιτυγχάνεται με βρασμό. Τοποθετήστε το κύπελλο σε ένα σκεύος που περιέχει ικανοποιητική ποσότητα νερού που μπορεί να καλύψει πλήρως το κύπελλο. Βράστε το για 5-10 λεπτά. Αφήστε το να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία μετά από κάθε κύκλο.


Τρόπος χρήσης:


Κατά την είσοδο του στον κόλπο βεβαιωθείτε ότι δεν το έχετε τοποθετήσει πολύ βαθιά σε αυτόν. Σε αντίθεση με τα ταμπόν που πρέπει να τοποθετούνται στο τέλος του κόλπου, το κύπελλο πρέπει να τοποθετείται στη βάση (αρχή) του κόλπου. Δεν πρέπει το στέλεχος (ουρά) του κυπέλλου να τοποθετείται βαθύτερα από 1 με 1,5 cm από την είσοδο του κόλπου. Σε αντίθεση περίπτωση, αν τοποθετηθεί πολύ ψηλά στον κόλπο, μπορεί να έχουμε διαρροές ή ακόμα και δυσκολία στην αφαίρεση. Αν για κάποιο λόγο το στέλεχος μπορεί να θέλει κόψιμο, απλά αφαιρέστε το κύπελλο και κόψτε το στέλεχος στο επιθυμητό σημείο με ένα ψαλίδι.

Πάντα κατά την τοποθέτηση πρέπει να γίνεται έλεγχος ότι το κύπελλο έχει ανοίξει πλήρως. Αυτό μπορεί να γίνει, είτε με έλεγχο με το δάκτυλο σας οτι δεν υπάρχει κάποια πτυχή στο σώμα του κύπελλου, είτε αν πιάσετε το στέλεχος του και το τραβήξετε απαλά προς τα έξω, είτε ακόμα να το πιάσετε απο το στέλεχος και να το περιστέψετε 360 μοίρες στο κόλπο.

Δεν χρειάζεται να αφαιρείται το κύπελλο κατά την διάρκεια της ούρησης.


Μετά την χρήση:


Μετά από κάθε χρήση του κυπέλλου στην διάρκεια μίας περιόδου πλένετε το σχολαστικά με νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ουδέτερο σαπούνι ευαίσθητης περιοχής.

Πρέπει οπωσδήποτε να αδειάζετε το κύπελλο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, δηλαδή όχι περισσότερο από 12 ώρες. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να πλύνετε το κύπελλο μετά από ένα άδειασμα του (π.χ. γιατί βρίσκεστε σε μια δημόσια τουαλέτα) απλά σκουπίστε το με ένα χαρτομάντιλο ή μωρομάντηλο.

Κατά τον καθαρισμό του πρέπει να δίνεται προσοχή στις 4 τρυπούλες στην περίμετρο του κυπέλου. Βοηθάνε στην σωστή τοποθέτηση του κυπέλλου μέσα στον κόλπο. Αν έχουν κλείσει (βουλώσει) προσπαθήστε να το καθαρίσετε με σχολαστικό καθαρισμό με ζεστό νερό ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα.

Πρέπει να επιθεωρείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα το κύπελο free cup  για αλλοιώσεις ή δυσάρεστες οσμές. Αν παρατηρήσετε κάποιες, αποφύγετε την χρήση του.

 



Για το τέλος θα ήθελα να πω ,πω η εταιρία Free Cup προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να επαναπροσδιορίσουν τη διαχείριση της περιόδου τους, διεκδικώντας κορυφαία υγιεινή του κόλπου, σιγουριά, άνεση και διακριτικότητα, οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος. Χάρη στην ειδική τεχνολογία, προσφέρει ενισχυμένη προστασία, εκεί δηλαδή όπου τη χρειάζεστε περισσότερο.  Είναι αφιερωμένη στην εύρεση των καλύτερων, μη-τοξικών και ηθικά παραγόμενων προϊόντων, για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και λιγότερα απορρίμματα. Είναι η καλύτερη επιλογή για την περίοδο μας.

 

Ευχαριστώ πολύ την εταιρία Free Cup για την χορηγία των προϊόντων. 

Τα προϊόντα τα βρίσκετε εδώ:https://www.freecup.gr/

https://www.facebook.com/freecup.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου