Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Farcom review


Farcom


Το δέρμα γερνάει...γιατί;

Γειά σας Glamorous,

Γενετικά προγραμματισμένη, πρόκειται για φυσιολογική διαδικασία, αποτέλεσμα αργής εκφύλισης των ιστών που καθορίζεται από τη γενετική κληρονομιά του κάθε ατόμου.
Είναι αυτό που ονομάζουμε « βιολογικό ρολόι », το οποίο δεν κάνει «τικ-τακ» με τον ίδιο τρόπο για όλους μας…
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η διαδικασία γήρανσης ξεκινά γύρω στην ηλικία των 25 ετών. Εξελίσσεται με σταθερούς ρυθμούς και επιταχύνεται με τη μείωση των επιπέδων των ορμονών λόγω της εμμηνόπαυσης. Αποτέλεσμα: επιδερμίδα που εμφανίζει χαλάρωση, έχει χάσει την ελαστικότητά της και παρουσιάζει σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες, σκούρες κηλίδες, σακούλες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
Ο πιο σημαντικός παράγοντας δημιουργίας ρυτίδων και χαλάρωσης του δέρματος είναι η υπεριώδης ακτινοβολία. Στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό η εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης στο δέρμα οφείλεται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο και όχι στη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης. Μια άλλη αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος είναι το κάπνισμα γιατί επηρεάζει αρνητικά το κολλαγόνο και δημιουργεί πολύ συχνά τις ρυτίδες του καπνιστή κυρίως στο άνω χείλος. Ρυτίδες και άλλες βλάβες στο δέρμα μπορεί να προκληθούν επίσης από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, την κακή διατροφή και το άγχος. Τέλος, ρυτίδες μπορεί να δημιουργηθούν λόγω ορμονικής γήρανσης.

Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να μας κυριεύει πανικός: ακόμα κι αν φαίνεται αναπόφευκτο, η διαδικασία γήρανσης μπορεί να επιβραδυνθεί χάρη στην υιοθέτηση των σωστών συνήθειων και στη χρήση στοχευμένων αντιγηραντικών προϊόντων από την εταιρία Farcom.




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

Η FARCOM, ως αμιγώς ελληνική εταιρεία, με πολυετή εμπειρία στο χώρο των καλλυντικών, εμπνέεται από την σημαντική αυτή κληρονομιά και δημιουργεί στα εργαστήριά της, ολοκληρωμένες σειρές εντατικής περιποίησης και ενυδατικής, αντιγηραντικής φροντίδας για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και το πρόσωπο . Ιδρύθηκε το 1970 και παρέχει καλλυντικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος. Το όραμα της FARCOM είναι να παρέχει στην εγχώρια και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα ομορφιάς και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικές τιμές, στηριζόμενη στην πολύχρονη εμπειρία της, στην δυναμική των συνεργατών της και στη διαρκή ερευνητική της προσπάθεια.

Στην Farcom είναι υποστηρικτές της ιδέας ότι οι «ωραίοι άνθρωποι» ζουν «ωραία ζωή» και απαρτίζουν έναν «ωραίο κόσμο» και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σε αυτό προσπαθώντας να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε καλαίσθητη δημιουργία στον τομέα τους δρώντας με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Η εταιρεία έχει κέντρο τον πελάτη και είναι δεσμευμένη στη συνεχή μεγιστοποίηση της ικανοποίησής του. Δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιδέα ότι μια όμορφη ζωή είναι δυνατή μόνο σε ένα καθαρό περιβάλλον και καθιστούν και εμάς υπεύθυνους για αυτό.

Η FARCOM εξάγει όλα τα προϊόντα της σε αγορές πλέον των 30 χωρών.





Το προϊόν που δοκίμασα είναι:



MEA NATURA Pomegranate Anti-Ageing, Anti-Wrinkle Face Day Cream SPF15

(MEA NATURA Pomegranate -Αντιγηραντική / Αντιρυτιδική Κρέμα Προσώπου Ημέρας SPF15)





Η γήρανση της επιδερμίδας είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Τι είναι όμως αυτό που την προκαλεί; Το βιολογικό μας ρολόι που χτυπά ακατάπαυστα ή το εχθρικό περιβάλλον που μας «τραυματίζει»;
Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που ο χρόνος αποτυπώνεται στην επιδερμίδα χωρίς εμείς να μπορούμε να το αποτρέψουμε. Η πρόκληση βρίσκεται στην πρόωρη γήρανση.
Μια μικρή ρυτίδα στο μέτωπο. Λεπτές γραμμές στα μάτια. Αλλαγές ανεπαίσθητες για τους γύρω μας, ανησυχητικά  σημάδια για μας. Από τη στιγμή αυτή, μέχρι ο χρόνος να πάρει οριστικά τη ρεβάνς, συμβαίνουν πολλά  κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. …
Συνήθως, αντιλαμβανόμαστε το δέρμα σαν ένα τεράστιο περιτύλιγμα του σώματός μας. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένα ζωντανό όργανο -το μεγαλύτερο του οργανισμού- πολυλειτουργικό, καθρέφτης της υγείας μας και αξιόπιστος «κυματοθραύστης» των εξωτερικών επιθέσεων που δεχόμαστε.
Επίσημα ο χρόνος αντίστροφης μέτρησης για την επιδερμίδα ξεκινά την επομένη της γέννησής μας. Όμως αυτή η διαδικασία αργεί πολύ να αποτυπωθεί στην επιφάνεια. 
Αργεί στα αλήθεια; Γιατί λοιπόν τότε κάποια σημάδια- σκουρόχρωμες κηλίδες, ρυτίδες, θαμπό χρώμα, τραχιά υφή- είναι πολύ νωρίς έντονα ορατά ;
Ξεκινάμε από τη φυσιολογία του δέρματος. Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο λεπτή από εκείνη του σώματος άρα και πιο ευάλωτη. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι είναι μόνιμα εκτεθειμένη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου στις, κάθε άλλο παρά ευνοϊκές, περιβαλλοντικές συνθήκες, μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο εμφανίζονται πρόωρα, τις περισσότερες φορές, τα ίχνη γήρανσης.
Στην ηλικία των 20 χρόνων η ανανέωση των κυττάρων γίνεται με ταχείς ρυθμούς, κάθε «γρανάζι» του δέρματος λειτουργεί με ακρίβεια ρολογιού και η νεανική επιδερμίδα -που τροφοδοτείται σταθερά με λιπίδια και την απαραίτητη υγρασία- έχει όψη λαμπερή και σφριγηλή. Στα 30, τα κύτταρα αρχίζουν να... καθυστερούν. Η ανανέωσή τους ακολουθεί πιο αργούς ρυθμούς και η επιδερμίδα γίνεται θαμπή και άτονη, λόγω της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων στην επιφάνειά της. Το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας δεν συγκρατεί ικανοποιητικά την απαραίτητη υγρασία και η ανισορροπία αυτή οδηγεί στην αφυδάτωση και στο σχηματισμό των πρώτων ρυτίδων. Δέκα χρόνια αργότερα, η κυτταρική ανανέωση είναι ακόμα πιο αργή, ενώ γύρω στα 50 η παραγωγή νέων κυττάρων έχει πλέον περιοριστεί στο 50%.

Μπορούμε να την προλάβουμε; 

Ναι, χωρίς αμφιβολία.

Η εξωγενής γήρανση ή οι ρυτίδες του σύγχρονου life style- αφού στην πλειοψηφία τους οφείλονται σε μια σειρά από καθημερινές λανθασμένες επιλογές και τρόπο ζωής-, σε αντίθεση με την ενδογενή ή βιολογική που οφείλεται στη φυσιολογική φθορά με το πέρασμα του χρόνου, μπορεί να προληφθεί . Πρώτη και βασική κίνηση η σωστή «εκπαίδευση» . Γνωρίζοντας τους παράγοντες, μπορούμε με την έγκαιρη και σωστή φροντίδα να οχυρώσουμε αποτελεσματικά την επιδερμίδα στις επιθέσεις.
Ξεκινάμε από την καθημερινή αντιοξειδωτική προστασία. Πλήθος ενεργών συστατικών φυσικής προέλευσης, που αξιοποιούνται ανάλογα από τη βιομηχανία της ομορφιάς, προσφέρουν την ασπίδα προστασίας που έχει ανάγκη η επιδερμίδα. Σε εμάς δεν απομένει παρά η τελική επιλογή. Εννοείται ότι η ενυδάτωση παραμένει βασικός στόχος στη ρουτίνα της καθημερινής περιποίησης. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τις επαρκείς ώρες ύπνου και την αποχή από κακές συνήθειες, βλέπε κάπνισμα, είναι σίγουρο πως έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προλάβουμε την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Ο λόγος πλέον στα γονίδια…..


Πρωταγωνιστής κατά της γήρανσης είναι η κρέμα MEA NATURA Pomegranate Anti-Ageing, Anti-Wrinkle Face Day Cream SPF15.

Η MEA NATURA Pomegranate Anti-Ageing, Anti-Wrinkle Face Day Cream SPF15 είναι αντιγηραντική, αντιρυτιδική κρέμα ημέρας, για θρέψη, βαθιά ενυδάτωση, αντιοξειδωτική δράση και περιορισμό της δημιουργίας ελευθέρων ριζών που προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η επαναστατική αυτή κρέμα που καταπολεμά τις ρυτίδες είναι για γυναίκες που θέλουν ολοκληρωμένη δράση ενάντια στις ρυτίδες, ακόμα και τις πιο βαθιές, την απώλεια σφριγηλότητας και την αλλοίωση της υφής της επιδερμίδας. Παρέχει συνεχής επανόρθωση των ρυτίδων και σύσφιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η σύνθεσή της περιέχει ένα ισχυρό συνδυασμό επιλεγμένων δραστικών συστατικών, όπως το  οργανικό έλαιο από σπόρους ροδιού γνωστό για τις αναζωογονητικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και ενεργό σύμπλεγμα NATURA AGEING SKIN DEFY, το οποίο έχει εξαιρετικές αντι-γηραντικές ιδιότητες, μειώνει τα σημάδια του χρόνου ,ενισχύει τη μείωση των ρυτίδων και ενισχύει τη διείσδυση των δραστικών συστατικών στο δέρμα, σχηματίζοντας ένα λεπτό μακρομοριακό φιλμ, το οποίο περιορίζει τις αναπόφευκτες απώλειες υγρασίας που προκαλούνται στην επιδερμίδα, βοηθώντας έτσι να διατηρηθεί ένα φρέσκο, ενυδατωμένο και λείο δέρμα. Ενεργούν σε συνέργεια για την αποκατάσταση των δερματικών βλαβών που προκαλούνται, παρέχοντας αντιρυτιδική δράση. Συμβάλλει στην αποκατάσταση και την ομαλή ανανέωση των κυττάρων, επαναφέροντας την ελαστικότητα και τη ζωντάνια στο κουρασμένο δέρμα και ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Το δέρμα θωρακίζεται ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και την υπεριώδη ακτινοβολία χάρη στο ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ SPF 15  για προστασία από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας UVA/UVB που προκαλεί πρόωρη γήρανση και εμφάνιση ρυτίδων.
Τα συστατικά της κρέμας προσφέρουν κλινικά αποδεδειγμένη ισχυρή αντιγηραντική δράση, θρέψη και σύσφιξη, για δέρμα λείο και λαμπερό. Έχει ελαφριά υφή, απλώνεται εύκολα και απορροφάται άμεσα.

Αισθανθείτε την αναζωογονητική δράση της κρέμας MEA NATURA Pomegranate Anti-Ageing, Anti-Wrinkle Face Day Cream SPF15, καθώς η επιδερμίδα σε πρόσωπο και λαιμό συσφίγγει και αναδομείται. Είναι η στοχευμένη κίνηση για να λειάνετε και να γεμίσετε τις ρυτίδες . Το πρόσωπό σας γίνεται ορατά πιο νεανικό.
Πρέπει και εσείς να είστε μία από εκείνες που θα απολαμβάνουν τα μεγάλα και πραγματικά οφέλη που μπορούν να προσφερθούν μόνο από αυτή την κρέμα!


Αναλυτικότερα:

  • Συμβάλλει στην πρόληψη ενάντια στα σημάδια γήρανσης και στη μείωση, λείανση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  • Συντελεί στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και στην τόνωση της κυτταρικής ανανέωσης, σημαντικών φυσικών διεργασιών που διατηρούν την νεανική λάμψη και όψη στην επιδερμίδα.
  • Βοηθά στην προστασία από τη δημιουργία ελευθέρων ριζών και από επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες που ενεργοποιούν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.
  • Προσφέρει εντατική ενυδάτωση και θρέψη για επιδερμίδα υγιή, απαλή και λεία.


Έχει ελαφρύ και υπέροχο άρωμα και είναι σε κομψή γυάλινη συσκευασία. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας!

Ενδείκνυται για τις ηλικίες: 25  30  35  40.

Δεν περιέχει: PARABENS FREE,MINERAL OIL FREE,PETROLATUM FREE,ALCOHOL FREE,SILICONES FREE,SYNTHETIC DYES FREE.



Τρόπος χρήσης:

Την χρησιμοποιούμε, απλώνοντας καθημερινά με μικρές κυκλικές κινήσεις σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Κάνοντας απαλό μασάζ για καλύτερη διείσδυση. Η καθημερινή της χρήση βελτιώνει αισθητά την υφή της επιδερμίδας, ενώ την διατηρεί ενυδατωμένη, μοναδικά απαλή, νεανική και λαμπερή.



Για το τέλος θα ήθελα να πω, πως στην εταιρία Farcom η αναζήτηση για καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες είναι συνεχής . Παρέχουνε καλλυντικά προϊόντα εξελιγμένης σύνθεσης και ενισχυμένης δράσης, ικανά να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα του δέρματός σας. Παράγουνε με αγάπη, ειλικρίνεια και μεράκι, αξίες που μεταδίδουνε μέσα από τα προϊόντα τους.
Στην εταιρεία Farcom η υπόσχεσή τους είναι ότι δεν εφησυχάζουνε ποτέ , βαδίζοντας πάντα στον δρόμο της καινοτομίας προς το συμφέρον και τις υψηλές απαιτήσεις του καταναλωτή για ομορφιά και υγεία.

Ευχαριστώ πολύ την Farcom για την χορηγία των προϊόντων!!

Τα προϊόντα τα βρίσκεται εδώ:http://www.farcom.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου