Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Amygdalea



Amygdalea





Γειά σας Glamorous,



Στο σημερινό άρθρο θα σας μιλήσω για το σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την Ελληνική μυθολογία, το σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Κινέζους  και το σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό. Η ιστορία του Αμυγδαλέλαιου ξεκινά από τα βάθη της αρχαιότητας και διατρέχει μεγάλους πολιτισμούς. Τα φυσικά καλλυντικά, φτιαγμένα από αμυγδαλέλαιο, χρησιμοποιήθηκαν ανά τους αιώνες για τον καλλωπισμό ανδρών και γυναικών, για ιατρικούς λόγους αλλά και για θρησκευτικούς σκοπούς.

Στην Ελλάδα καλλιεργείται από την αρχαιότητα, αφού από τότε ήταν γνωστές οι φαρμακευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες του. Ο Έλληνας γιατρός του πρώτου αιώνα Διοσκουρίδης αναφέρει πως το αμυγδαλέλαιο το χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο καθώς και για την παραγωγή του μύρου. Ο Ιπποκράτης αναφέρει το αμύγδαλο ως χρήσιμο βοηθό της ιατρικής, ενώ ο Αριστοτέλης επαινεί τους χυμούς των ανθών ως τροφή των μελισσών.


Στην σημερινή εποχή η επιστροφή στην φύση είναι μία τάση που τα τελευταία χρόνια είναι διαδεδομένη και στο χώρο της ομορφιάς. Έλαια, βότανα, καρποί έρχονται να αντικαταστήσουν ακριβά καλλυντικά με πολύπλοκη σύνθεση και να κερδίσουν μία θέση στο boudoir σας. Ένα από τα θαυματουργά έλαια που θα σας κερδίσει είναι και το Αμυγδαλέλαιο Βόλου!!





ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ



Η εταιρία Amygdalea ιδρύθηκε το 2004 όταν ο γεωπόνος Αθανάσιος Τσαγκαδόπουλος, ένας εκ των 2 συνιδρυτών, μέσα στο περιβάλλον έντονης οικονομικής κρίσης που είχε ήδη διαμορφωθεί στην Ελλάδα, πίστεψε στη ανάγκη αξιοποίησης των πρώτων υλών της ελληνικής γης για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους. Η παραγωγή αμυγδάλων στην ευρύτερη περιοχή, κάποια ταξίδια στο εξωτερικό σε αναζήτηση τεχνογνωσίας και η ιδέα της παραγωγής 100% καθαρών, βρώσιμων φυτικών ελαίων είχε ήδη αρχίσει να δημιουργείται.

Σχεδόν 2 χρόνια δοκιμών και έρευνας μετά, το Μάϊο του 2014, η ιδέα πήρε πλέον σάρκα και οστά, όταν η κοινή αγάπη για τα προϊόντα της ελληνικής γης και η ανάγκη δημιουργίας, έκανε τον Αθανάσιο Τσαγκαδόπουλο και τον Νικόλαο Ρομφαία, επίσης γεωπόνο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ιδρύσουν την εταιρία Amygdalea στο Βόλο, αρχίζοντας να παράγουν το "Αμυγδαλέλαιο Βόλου".

Σκοπός της εταιρίας είναι η παραγωγή 100% φυσικών, βρώσιμων φυτικών ελαίων ψυχρής έκθλιψης, υψηλής διατροφικής αξίας. Στόχος τους  είναι να κρατήσουν την απόλυτη ποιότητα στα προϊόντα τους, χωρίς καμία πρόσμιξη ή επεξεργασία. Οι πρώτες ύλες τους, οι καρποί και οι σπόροι φυτικής προέλευσης, είναι αποκλειστικά ελληνικές.







Αμυγδαλέλαιο Βόλου







Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα οφέλη του αμυγδάλου για την υγεία τους όταν τα τρώνε, αλλά το αμυγδαλέλαιο προσφέρει ακόμα πιο απίστευτα οφέλη.

Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται για τις ευεργετικές του ιδιότητες πολλά χρόνια προτού η επιστήμη και η κοσμετολογία συνειδητοποιήσουν την αξία του. Το Αμυγδαλέλαιο Βόλου είναι ένα τέτοιο φυσικό προϊόν, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλαπλά οφέλη για τη φροντίδα των μαλλιών και του δέρματος.

Στην πραγματικότητα το αμυγδαλέλαιο είναι ένα προϊόν  που χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές εταιρείες καλλυντικών μακιγιάζ και προϊόντων φροντίδας του δέρματος, χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες και όχι μόνο.



To Αμυγδαλέλαιο Βόλου  έχει ελαφρά κιτρινωπή όψη και με ρευστή υφή .Απορροφάται άμεσα ,χωρίς να αφήνει λιπαρότητα…

Με ελαφρύ γλυκό άρωμα (σχεδόν άοσμο),με μεταξένια απαλή αίσθηση το αμυγδαλέλαιο έχει μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία που βοηθούν το σώμα μας από μέσα προς τα έξω. Και θεωρείται από τα καλύτερα έλαια επειδή δεν είναι πολύ βαρύ ή κολλώδες.Είναι σε πρακτική γυάλινη συσκευασία με δοσομετρητή για καλύτερη και οικονομικότερη χρήση!!


Δείτε μερικές από τις χρήσεις του Αμυγδαλέλαιο Βόλου

                                   


Οφέλη του Αμυγδαλέλαιο Βόλου για το πρόσωπο!




  • Χρησιμοποιώντας το Αμυγδαλέλαιο Βόλου στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος μας για καθαρισμό και ενυδάτωση, μας βοηθά να δώσουμε φυσική λάμψη στο πρόσωπο μας. Η ενυδατική του δράση είναι μεγάλη  ,αφού κάνει το δέρμα απαλό και απίστευτα λείο!!

  •  Το δέρμα του προσώπου μας είναι μαλακό και επιρρεπές σε μαύρους κύκλους, κηλίδες και ακμή. Το αμυγδαλέλαιο βοηθάει στην εξαφάνισή τους!

  •    Το αμυγδαλέλαιο είναι τέλειο για τον καθαρισμό του δέρματος για ν’ αφαιρέσει τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες από το πρόσωπό μας. Αυτό το φυσικό καθαριστικό προσώπου είναι ελαφρύ και ενυδατικό και έτσι καλύπτει όλους τους τύπους δέρματος.

  •    Αν η επιδερμίδα σας δείχνει θαμπή και ταλαιπωρημένη το αμυγδαλέλαιο τη βοηθά να επανακτήσει τη χαμένη  λάμψη της.

  •  Βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας, την σύσφιξη των πόρων και τη μείωση των σημαδιών.

  •   Δυναμώνει τις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να μοιάζουν πιο πυκνές.

  •  Αποτελεί τέλειο ντεμακιγιάζ ματιών ακόμα και για τα αδιάβροχα προϊόντα.





Σώμα


Καλοκαίρι και μαζί με τη θερμοκρασία που συνεχώς αυξάνεται, αυξάνεται δυστυχώς και η ανασφάλεια των περισσότερων γυναικών για το σώμα τους. Μεταξύ άλλων, μια από τις κυριότερες πηγές άγχους στις εμφανίσεις με μαγιό είναι οι ραγάδες, οι αντιαισθητικές , ανάγλυφες γραμμές στην επιφάνεια του δέρματος .



Πριν απογοητευτείτε και αρχίσετε να ψάχνετε διάφορα τεχνάσματα, προκειμένου να τις καμουφλάρετε, εμπιστευτείτε τη φύση και συγκεκριμένα τη δύναμη του Αμυγδαλέλαιου Βόλου προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτές!





• Ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος  μιας και το αμυγδαλέλαιο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αφού  είναι φυτικό προϊόν αλλά και αποτελεσματικό.



• Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και έχει καταπραϋντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες , ενώ σε συνδυασμό με το μασάζ θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και θα σας απαλλάξει από τις ραγάδες και θα να κάνει το δέρμα σας να μοιάζει πιο λείο και λαμπερό.!




Στα Μαλλιά



·       Η ανεπάρκεια του μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε έντονη τριχόπτωση. Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο. Το χρησιμοποιώ σαν μάσκα μαλλιών  και έχει μειώσει την πτώση των μαλλιών και βελτιώσει  την ποιότητα τους.  Μία μάσκα με αμυγδαλέλαιο μία φορά στις 10 μέρες ενυδατώνει τα μαλλιά και τα κάνει να φαίνονται πιο λαμπερά και πιο λεία.  Θα κάνει να φαίνονται τα μαλλιά σας λαμπερά και μεταξένια!! 




 Στα Νύχια  


·       Aποτελεί μια καλή εναλλακτική για το ενυδατικό λαδάκι για τις παρανυχίδες.














 Εκτός από τη χρήση του ως καλλυντικό ή προϊόν φροντίδας του δέρματος, το αμυγδαλέλαιο επίσης χρησιμοποιείται ευρέως σε ιαματικές πηγές για αρωματοθεραπεία. Αυτό το λάδι είναι ιδανικό για μασάζ και κάνει το δέρμα σας καθαρό και λαμπερό. Επιπλέον βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH του δέρματος και βοηθάει στο ν’ απαλλαγούμε από δερματικά προβλήματα. Είναι ένα θαυματουργό φυσικό προϊόν που θα το λατρέψετε!!!

 
Ευχαριστώ πολύ την εταιρία για την χορηγία του προϊόντος!!



Το Αμυγδαλέλαιου Βόλου το βρίσκεται εδώ και εδώ




2 σχόλια:

  1. Γεια σας καινουργια στο ιστολογιο σας και διαβασα για τις χρησεις του Amygdalea. Να προσθεσω οτι ειναι το καλητερο αμυγδαλελαιο που θα βρειτε στην αγορα και φυσικα το χρησιμοποιιω. Μαλιστα τα παιδια μου το λατρευουν, ειδικα στο μπανιο με αιθ. ελαια αλλα και σαν ενυδατικό προιον για μετα το μπανιο. Το χρησιμοποιουμε απο μωρα. Μαλιστα στο ιστολογιο μου αυτη την περιοδο εχουμε διαγωνισμό σε συνεργασια με την εταιρια και 2 τυχεροι θα κερδισουν αυτο το μοναδικο προιον. Μπορείτε να δείτε λεπτομερειες εδω http://beautyharmonyblog.blogspot.gr/2016/05/amydgalea.html Μaria by beauty harmony blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία.Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.Οντως το Αμυγδαλέλαιο Βόλου είναι το καλύτερο στο είδος του με πολλές ευεργετικές ιδιότητες!!
      Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο σε εσένα όσο και στον διαγωνισμό σου..

      Διαγραφή