Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Sapounakis Handmade Natural Products review



Sapounakis Handmade Natural Products




Η άνοιξη είναι εδώ και η ομορφιά παραμονεύει παντού..


Γειά σας Glamorous,


Δεν θέλουμε και πολύ να πανηγυρίσουμε το τέλος του χειμώνα. Έλα όμως που με την πρώτη υποψία Αλκυονίδας ημέρας, το μυαλό μας πηγαίνει σε ανθισμένα δέντρα, σε καφέδες στην αυλή και σε σχέδια για ανοιξιάτικα ταξίδια! Ο Μάρτιος ήρθε και μαζί του, φέρνει και την… πολύχρωμη Άνοιξη. Σύντομα θα γίνει μια έκρηξη χρωμάτων κάθε λογής λουλούδια τα οποία θα ανθίσουν. Η άνοιξη ήρθε και νιώθουμε τόσο έντονα την ανάγκη να αλλάξουμε, σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αλλάζουμε γκαρνταρόμπα, προσθέτουμε φωτεινά χρώματα στα ρούχα και το μακιγιάζ, ξεκινάμε δίαιτες για να μας βρει το καλοκαίρι ομορφότερες και ανανεωμένες κάνουμε πεντικιούρ για να φορέσουμε τα καινούρια μας πέδιλα και βάφουμε τα μαλλιά μας πιο ανοιχτά για να ταιριάζουν με τη διάθεσή μας.

Η άνοιξη είναι εδώ και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την αλλαγή στον τρόπο περιποίησης της επιδερμίδας μας, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την αλλαγή της εποχής. Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος μας, η μετάβαση από τον χειμώνα στην άνοιξη μπορεί να έρθει απότομα για την επιδερμίδα.



Σύμμαχος μας στην παιχνιδιάρικη διάθεση μας ,για αλλαγή στην ομορφιά είναι τα φυσικά καλλυντικά της εταιρίας Sapounakis Handmade Natural Products.





ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ


Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στην μικρή πόλη της Γαστούνης στον Δήμο Πηνειού του Νομού Ηλείας. Το εργαστήριο τους κατατάσσεται στα πλέον τεχνολογικά εξελιγμένα στον χώρο σύμφωνα με τον μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και ανθρώπινο δυναμικό σύμφωνα με της Ευρωπαϊκές προδιαγραφές διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα της παραγωγής. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων τους επιλέγονται με γνώμονα την ποιότητα και τις πιστοποιήσεις από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Βασικά συστατικά των συνταγών τους είναι το εξαιρετικής ποιότητας Ελληνικό ελαιόλαδο, το έλαιο της καρύδας, της καλέντουλας, και του χαμομηλιού, το βούτυρο καριτέ και βούτυρο κακάο, η αλόη βέρα, το φυσικό κερί μέλισσας, Ελληνικά φρεσκοκομμένα βότανα και υψηλής ποιότητας αιθέρια έλαια. Όντας καινοτόμα και σύγχρονη επιχείρηση δημιουργήσανε μια ομάδα ατόμων που έχουν ενώσει τις δυνάμεις, τις γνώσεις, της φιλοδοξίες και τα να όνειρα τους για την επίτευξη των στόχων τους.




Τα προϊόντα που δοκίμασα είναι:





Face Scrub με λεπτόκοκκη ζάχαρη και πράσινο τσάι




Η φύση μας έχει προικίσει με ένα πολύτιμο «περιτύλιγμα», την επιδερμίδα. Οφείλουμε να τη διατηρούμε σε καλή κατάσταση, να την προστατεύουμε και, κυρίως, να τη βοηθάμε να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις για τις οποίες η φύση δεν έχει προνοήσει. Αρκεί να σκεφτούμε πως η επιδερμίδα δεν είναι... γενετικά προγραμματισμένη να ανέχεται καθημερινά στην επιφάνειά της στρώσεις μακιγιάζ, καυσαέρια, ρύπους ή τον καπνό του τσιγάρου μας. 
Οι... «φύσει απρόβλεπτες» αυτές καταστάσεις την εμποδίζουν να λειτουργήσει φυσιολογικά, να αναπνεύσει, να ανανεωθεί.. Ωστόσο η επιδερμίδα μας ανέχεται αδιαμαρτύρητα πολλά βάρη και, ουσιαστικά, το μόνο που μας ζητά, είναι να της δίνουμε τη δυνατότητα να ανασάνει με καθημερινό καθαρισμό, που θεωρείτε απ’ όλους τους ειδικούς το σημαντικότερο μέρος της καθημερινής φροντίδας της επιδερμίδας….

Το πήλινγκ προσώπου είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα προϊόντα ομορφιάς το οποίο πρέπει όλες μας να έχουμε. Όλες μας ξέρουμε πόσο απαραίτητο είναι για να διατηρηθεί η υγεία, η λάμψη και η νεανική όψη της επιδερμίδας μας. Πρέπει να κάνουμε στη επιδερμίδα του προσώπου μας ένα σωστό και βαθύ καθαρισμό ,ώστε να της δώσουμε την δυνατότητα με αυτό τον τρόπο να αναπνεύσει, να αναζωογονηθεί, να ανανεωθεί με δύο λόγια να αναγεννηθεί και να ξεκουραστεί από όλα αυτά τα προϊόντα μακιγιάζ που κουβαλούσε όλη μέρα!


Το Face Scrub με λεπτόκοκκη ζάχαρη και πράσινο τσάι είναι ένα πράσινο, απαλό και δροσερό καθαριστικό απολέπισης προσώπου, με φυσικούς μικρόκοκκους ζάχαρης……που έχουν σφαιρικό σχήμα, έτσι ώστε να μην τραυματίζεται από τις αιχμές των κόκκων ακόμη και η αφυδατωμένη και ευαίσθητη επιδερμίδα. Επίσης, περιέχει οργανικό έλαιο Argan oil που προσφέρει καταπραυντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αμυγδαλέλαιο για ενυδάτωση, μέλι για επούλωση και ανάπλαση, ανθούς Λεβάντας για λάμψη και ζωντάνια, λευκό ξύδι για αντιμυκητιασικές ιδιότητες, έναν εξαιρετικό συνδυασμό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και τονωτικές ιδιότητες, προσφέροντας βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας από τους ρύπους (ατμοσφαιρικοί, καπνός τσιγάρου κλπ.). Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, αποφράσσει τους πόρους από τους ρύπους, τα υπολείμματα μακιγιάζ και το σμήγμα, χαρίζοντας στο δέρμα μοναδική απαλότητα, άμεση αναζωογόνηση και λαμπερή όψη. Παράλληλα, χαρίζει μια αίσθηση δροσιάς και ευεξίας, ενώ έχει καταπραϋντική και μαλακτική δράση, προσφέροντας επιφανειακή ενυδάτωση …Έχει δυνατό άρωμα!



Είναι σε πρακτική, γυάλινη συσκευασία και είναι κατάλληλη ακόμα και για μακρινά ταξίδια.




Το χρησιμοποιώ απλώνοντας με κυκλικές κινήσεις το scrub σε νωπή επιδερμίδα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Κάνοντας ελαφρύ μασάζ σε όλο το πρόσωπο για 2-3 λεπτά. Απομακρύνω το scrub, ξεπλένοντας με άφθονο χλιαρό νερό.

Ιδανικό και για καθημερινή χρήση ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.


Δεν προκαλεί ερεθισμούς και είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας…Χωρίς PARABENS, SILICONES, PETROLATUM…





Σαπούνι ελαιόλαδου Πράσινος Άργιλος & ΤΕΙΟΔΕΝΤΡΟ




Στην... ακμή της ομορφιάς.


Η ανεμελιά και η αθωότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της εφηβείας που πολλές θα θέλαμε να διατηρήσουμε. Η ακμή όμως είναι από εκείνα που ευχόμαστε να μας εγκαταλείψουν μια για πάντα.

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε συνδέσει το πρόβλημα της ακμής με τα σχολικά χρόνια και την εφηβεία. Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το 50% των γυναικών θα εμφανίσει κάποιας μορφής ακμή μετά τα είκοσι και μάλιστα στην πλειονότητα των περιπτώσεων γύρω στα είκοσι έξι. Εξετάζοντας πιο προσεκτικά θα καταλάβουμε ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι παράλογο. Στα ενήλικα άτομα η ακμή οφείλεται κυρίως σε ορμονικά αίτια, γι' αυτό και οι γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς. Σε αυτούς τους παράγοντες, θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσουμε το «πολιτισμικό στρες». Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις στον εργασιακό χώρο και οι γρήγοροι ρυθμοί συνθέτουν το πορτρέτο της καθημερινότητας μιας γυναίκας που διανύει τη δεύτερη ή την τρίτη δεκαετία της. 


Αποτέλεσμα; Το άγχος προκαλεί υπερδιέγερση και υπερλειτουργία των αδένων, με συνέπεια την έξαρση ακμής .

 Όποια και αν είναι τα αίτια, αλλά και η μορφή με την οποία εμφανίζεται το παραπάνω πρόβλημα, ιδανικό  όπλο κατά της ακμής είναι το εξειδικευμένο προϊόν περιποίησης Σαπούνι ελαιόλαδου Πράσινος Άργιλος & ΤΕΙΟΔΕΝΤΡΟ, που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το πρόβλημα και να έχουμε όμορφη και νεανική επιδερμίδα.


Ο συνδυασμός Πράσινου Άργιλου και Τεϊόδεντρο προσδίδει σε αυτό το χειροποίητο γκριζωπό σαπούνι ,εκπληκτικές ιδιότητες. Πρόκειται για ένα σαπούνι κατάλληλο για τη περιποίηση της λιπαρής επιδερμίδας. Προτείνεται σε όσους η επιδερμίδα τους παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα ή/και σμήγμα. Ιδανικό επίσης για μετά το ξύρισμα.


Ο Πράσινος Άργιλος θεωρείται, σήμερα, ιδανικός για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Η χρήση του έχει ως κύριο σκοπό τον "καθαρισμό" του δέρματος, καθώς βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και συμβάλει στη τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας μέσα από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά. Οι αισθητικοί χρησιμοποιούν το πράσινο πηλό για την περιποίηση του προσώπου και πιο συγκεκριμένα για τον "καθαρισμό" των πόρων και τον "εμπλουτισμό" της επιδερμίδας με θρεπτικά μεταλλικά στοιχεία. 

Μειώνει τη λιπαρότητα και το σμήγμα. Το Τεϊόδεντρο που περιέχει είναι ιδανικό για την καθημερινή καθαριότητα και περιποίηση της επιδερμίδας, ενώ είναι γνωστό για την έντονα αντισηπτική του δράση. Περιποιείται την επιδερμίδα του σώματος αφήνοντας την υπέροχα καθαρή, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει σοβαρά δερματικά προβλήματα που οφείλονται σε μολύνσεις και μυκητιάσεις που αντιμετωπίζει διάφορα δερματολογικά προβλήματα όπως μυκητιάσεις, ακμή, ξηροδερμία, εκδορές, πληγές κ.α. Τα συστατικά του Τεϊόδεντρου (σαβινένιο , μυρκένιο , τερπινένιο, κινεόλη, τερπινένιο, κουμόλιο, τερπινολένιο, λιναλοόλη, τερπινενόλη κ.α) το έχουν καταστήσει και σήμερα παγκοσμίως γνωστό, καθώς η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει πλέον οτι αναστέλλει την ανάπτυξη των μυκήτων και έχει ισχυρή δράση κατά των εξωτερικών μολύνσεων του δέρματος. Η ήπια καθαριστική δράση του το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε όλο το σώμα, αφήνοντάς το καθαρό και αναζωογονημένο.


Ειδικοί στη περιποίηση σώματος προτείνουν τη χρήση του σαπουνιού ελαιόλαδου Πράσινος Άργιλος & Τεϊόδεντρου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ως προληπτική αγωγή κατά των δερματικών διαταραχών. Η χρήση του μπορεί να σας απαλλάξει από ενοχλητικά σπυράκια και κοκκινίλες της επιδερμίδας.


Το χρησιμοποιώ απευθείας στο πρόσωπο, σώμα ή επάνω στο σφουγγάρι μας, κάνοντας πλούσιο αφρό!!





Πράσινος άργιλος –GREEN CLAY



Η ιδέα για χρήση αργίλου για θεραπείες του δέρματος δεν είναι καινούρια. Η άργιλος πάντοτε θεωρούταν ότι έχει “θαυματουργές ιαματικές ιδιότητες που βοηθούν το δέρμα.

Η άργιλος αποτελεί ένα πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Αιγύπτιους και Ρωμαίους και μέχρι σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Η άργιλος φημίζεται για τις απορροφητικές αλλά και τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες που οφείλονται στη δυνατότητα ανταλλαγής ιόντων με το σώμα. Έτσι, απορροφά το σμήγμα, απομακρύνει τα στίγματα και τους ρύπους από το δέρμα, ενώ παράλληλα ενισχύει σημαντικά την ανάπλαση των κύτταρων και δρα ενάντια στη γήρανση. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η αναζωογόνηση του δέρματος είναι φανερή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Όταν εφαρμόζεται στο σώμα, βοηθάει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, ενώ όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά απομακρύνει την λιπαρότητα και ενισχύει την υγεία της τρίχας.


Η καλλυντική άργιλος χρησιμοποιείται ευρέως από τα ινστιτούτα ομορφιάς παγκοσμίως, ενώ το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας να τη βρει στο εμπόριο, την κατατάσσει ανάμεσα στα πρώτα σε ζήτηση υλικά ειδικά για την παρασκευή μασκών ομορφιάς τόσο για το πρόσωπο, όσο και το σώμα.


 Διατίθεται σε έτοιμη μορφή, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε φυσική μορφή, σε σκόνη για χρήση σε δικές σας συνταγές για μάσκες. Στην πραγματικότητα, ο άργιλος  είναι η βάση για πολλές θεραπείες.


Η Πράσινος άργιλος, είναι η πιο ευρέως γνωστή άργιλο, η οποία είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μεταλλικά άλατα και είναι κατάλληλη για το λιπαρό και μεικτό δέρμα. Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις επιδερμίδες με τάσεις ακμής, αφού ρυθμίζει αποτελεσματικά την έκκριση σμήγματος, συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Η Πράσινος άργιλος είναι απόλυτα φυσικό συστατικό, το οποίο χρησιμοποιούμενο σωστά μπορεί να βελτιώσει θεαματικά την υφή και την όψη της επιδερμίδας, απαλλάσσοντάς μας από δερματικές ατέλειες. Είναι ιδανική για καθαρισμό, είναι αντιφλεγμονώδης, απορροφητική και προσροφητική. Η άργιλος, συνώνυμη της γης, είναι πηγή ζωής. Όπως και το νερό, είναι ζωτικό στοιχείο. Είναι ευεργετική , καθώς τονώνει, καθαρίζει, μαλακώνει και τρέφει την επιδερμίδα. Χάρη στη στροφή στα βιολογικά προϊόντα, η άργιλος πήρε τη θέση που της αρμόζει, και ο άνθρωπος επωφελείται από τις ιδιότητές της. 


Είναι πράσινου χρώματος και σε σκόνη. Είναι σε πρακτική γυάλινη συσκευασία!


Για μάσκες με άργιλο αναμείξτε ένα μέρος της σκόνης αργίλου με δύο μέρη του (υγρού) συστατικού, που θα επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας, ώστε να δημιουργηθεί μία πάστα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και απλώστε την ενυδατική σας.







Για το τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι η Sapounakis Handmade Natural Products και τα προϊόντα της με άφησαν ικανοποιημένη στο μέγιστο βαθμό.  Στα προϊόντα τους νιώθεις ένα κομμάτι από την φύση να είναι πάντα μαζί σου! Το νιώθεις από τα καταπληκτικά αποτελέσματα, από τα ωραία και γλυκά αρώματα των προϊόντων και από τα φυσικά  συστατικά που χρησιμοποιούν. Απλά μας χαρίζουν την <<φύση >> με τα προϊόντα τους !! Είναι μία εταιρία  πρότυπο για τα Ελληνικά καλλυντικά που μόνο με θαυμασμό μπορώ να την δώ. Πιστεύω θα αφήσει και εσάς ικανοποιημένες όσο άφησε και εμένα!


Ευχαριστώ πολύ την εταιρία Sapounakis Handmade Natural Products για την χορηγία των προϊόντων.




Τα προϊόντα τα βρίσκεται εδώ:https://sapounakis.gr/el/





Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά τα προϊόντα? Θα ήταν χαρά μας να ακούσουμε την γνώμη σας!!

2 σχόλια: